tisdag 8 juli 2014

Sommar i staden

Tror du att en sommar i staden är tråkig? Inte i varje fall i Helsingfors, då solen skiner. Vi tog idag en tur med barnen till Vinterträdgården, där det är gratis inträde. Fastän den har 121 år på nacken är det alltid lika kul att ägna sig en stund åt att njuta av blommor och blad. Barnen fick se sig omkring i den fina byggnaden med sina vackra växter och såklart granska karpdammen. Trädgårdens träd erbjuder både skön skugga och roande klättring för små ben och armar.

Rosengården i parken i anslutning till Vinterträdgården fyller 90 år i år och för att fira detta arrangerar staden gratis dockteater på tisdagar klockan 10 och 12. En härligt berättad och uppvisad liten saga om prinsessan Törnrosa (på finska) lugnade ner ett tjutotal barn idag. Teatern rekommenderas varmt - den fortsätter på tisdagar i varje fall under juli månad 2014. Teatern tog drygt tio minuter och var en fröjd för ögat och örat. Föreställningen är delvis i skuggan - skönt en dag som denna med temperaturer på nästan 25 celcius.

Mamma begav sig åter hemåt för att arbeta litet - ingen semester för en företagare, mer än en stund nu och då - medan barnen fortsatte med pappa till Högholmen. En annan plats som också rekommenderas å det varmaste!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar