torsdag 5 maj 2011

Vintern rasat - farväl till landsbygden...


Vi firade första maj i söndags bland flyttlådor, åt struvor och lyssnade på Akademiska sångföreningens livekonsert från Kajsaniemi i Helsingfors. Nästa år kommer vi förhoppningsvis att vara där, på plats i vimlet bland bekanta och obekanta finlandssvenska nyare och mer inkörda studenter. Under studietiden var man uppe på sillfrukost på kullen, nu kommer vi säkert att vistas bland barnfamiljerna på sandplanen.

Det är snart dags att ta farväl av Kyrkslätt och vår stora lägenhet här. Det har varit en fin tid med varma somrar och snörika vintrar, med licentiat- och doktorsexamen samt hemmafrutillvaro, men nu är det dags för oss att bege oss tillbaka till huvudstaden och dess sociala liv, arkiv, bibliotek. Jag skall börja sätta igång med mitt postdoc-år som stipendiat vid Helsingfors universitet och kommer att börja blogga mer om mina forskningsintressen - återkommer om det.

Igår fick barnen pröva på dagis, och verkade trivas. Idag skall vi fortsätta öva, nu också äta lunch där. Våra små stora barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar