måndag 26 mars 2012

Bland benrangel och uppstoppade djur


Igår besökte hela familjen Naturhistoriska museet i Helsingfors. Vi tog spårvagnen hemifrån och åkte miljövänligt till museet för några timmar. Jag tänkte att det skulle vara kul för 4-åringen som har spring i benen och 3-åringen som har en period av intresse för dinosaurier och hajar på gång. Och jag hade rätt: båda barnen var jätte fascinerade av de stora skeletten i museets tredje våning och rekonstruktionerna av diverse dinosaurier - fint!

Efter dinotittandet tog vi en snabb tur i den andra delen av utställningen, som presenterar finländsk natur. Där gjorde scenen med fiskar och sälar det största intrycket, men vi tittade snabbt omkring oss också på andra scener. Kanske dessa blir intressantare senare? Förhoppningsvis, för det här museet är sannerligen något att återvända till.

Den temporära utställningen om savannen orkade vi inte längre med, men i caféet intog vi efterlängtad saft och kaffe. Barnen fick också välja något från museibutiken, för att stöda verksamheten. Dottern valde en fågel som piper och sonen den största tyrannusaurusen han kunde hitta. Väl hemma när vi åt middag, insåg han att dinon också måste vara hungrig, så den fick även ta sig ett skrovmål av korv.

Jag hoppas de idag har något att berätta för kompisarna på daigs. Nästa söndag blir det kanske Nationalmuseum, vi får väl se. I varje fall är det tacksamt att dessa museer har hissar och är lättillgängliga även för familjer med små barn och barnvagnar, det ökar verkligen motivationen att ta sig ut och bilda sina barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar